Chrome Neden Eşitleme Şifresi İstiyor? Nasıl Düzeltilir?

Chrome Sync tartışmalı Google Chrome’daki en iyi özelliktir. Göz atma etkinliğinizin platformlar ve cihazlar arasında bir saniyenin sadece bir saniyesinde senkronize edildiğini görmek asla eskimez. Bununla birlikte, kişisel bilgiler çok dikkatli ele alınması gereken bir şeydir. Chrome’un bir senkronizasyon şifresi oluşturmanıza izin vermesinin tam nedeni budur.

Ek şifreleme katmanı görevi gördüğü için bir parola uygulamak güvenlik açısından mükemmeldir. Ancak, büyük bir dezavantajı var. Kurtarılamaz. Unutursanız ve başka bir parola gibi sıfırlayamazsınız. Parolanızın ne olduğunu yalnızca siz biliyorsunuz ve hatırlamıyorsanız bir çorba içindesiniz.

Neyse ki, bir senkr parolasının işlevlerini, parolanızı unutsanız bile, hala ümidiniz olduğunu gösterir. Chrome’a yeni giriş yaptıysanız ve Chrome Senkronizasyonu başlatmak için bir parola istemediyseniz, tarama verilerinizi bozulmadan tutarken yine de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Ama nasıl?

Özetle Parolalar

Senkronizasyon parolası yalnızca Google sunucularında depolanan verileri şifreler ve üçüncü taraf bir uygulamanın kötü niyetli olması durumunda Google Hesabı bilgilerinize erişilmesini önlemek için öncelikle bir güvenlik önlemi olarak çalışır.

Parolanızı unutursanız, zaten yerinde olan cihazlar dışında Chrome Sync’i kullanamazsınız. Bu nedenle, tek başvuru onu kaldırmaktır. Bunu yapmak için Chrome Sync’i sıfırlamanız gerekir.

Ancak, bir Chrome Senkronizasyonu sıfırlaması da bununla sonuçlanır. Google sunucularına kaydedilen tüm verileri otomatik olarak siler ve aynı Google hesabını kullanan tüm cihazlarınızda Chrome’da çalıştırılmak zorunda kalmazsınız.

Neyse ki, Chrome sıfırlama tarama verilerinizin çevrimdışı kopyalarını etkilemez. Chrome Senkronizasyonu sıfırladıktan sonra cihazlarınıza tekrar giriş yapın ve muhtemelen bir şey olmamış gibi işinize devam edebilirsiniz.

Elbette, bunların tümü, tarama verilerinizin güncel bir kopyasına sahip en az bir aygıta sahip olmanız gerektiği anlamına gelir. Aşağıdaki senaryolar ayrıntılı bir liste değildir, ancak tarama verileriniz kurtarılabilirse size bir ipucu vermelidir:

  • Yeni bir cihaza giriş yapmaya çalışıyorsunuz ve parolanızı hatırlayamıyorsunuz. Ancak, oturum açtığınız diğer cihazlarınız var ve senkronizasyon parolanızla Chrome Senkronizasyonu işlevsel. Veya yakın zamanda göz atma verilerinizle senkronize edilmiş en az bir cihazınız daha var.
  • Bir cihaza tekrar giriş yapmaya çalışıyorsunuz, ancak en son çıkış yaptığınızda göz atma verilerinizi temizlemeyi seçtiniz. Ancak, senkronizasyon parolasını başarıyla uygulayan başka cihazlarınız veya yakın zamanda senkronize edilmiş en az bir cihazınız var.
  • Daha önce oturum açtığınız bir cihaza tekrar giriş yapmaya çalışıyorsunuz. Tarayıcı verilerinizi, tarayıcıdan en son oturum açtığınızda silmediğiniz için hala yerel olarak saklıyorsunuz. Tarama verilerinizle başka cihazlara sahip olabilirsiniz veya olmayabilir – bu önemli değil.

Tarama verilerinizin yerel bir kopyasına sahip herhangi bir cihazınız yoksa, parolayı yine de kaldırabilirsiniz, ancak çevrimiçi olarak depolanan verileri alamazsınız. Örneğin, tamamen yeni bir cihazda Chrome’da oturum açıyorsanız ve Chrome’da başka herhangi bir cihazınız yoksa, şansınız kalmaz.

Chrome Senkronizasyonunu Sıfırla – Prosedür

Chrome Sync’i sıfırlamak sizi tüm cihazlarınızdan imzalar, şifreli verilerinizi Google sunucularından siler ve parolanızı kaldırır. Çevrimdışı tarama verilerinize dokunulmadığından, Chrome Sync’i sıfırlamak için hangi cihazı kullandığınız fark etmez. Yerinde bir senkronizasyon parolası olan veya size sormaya devam eden bir cihaz olabilir.

Aşağıdaki adımlar, Chrome’un masaüstü ve mobil sürümleri için Chrome Senkronizasyonu sıfırlama prosedürünü bozar. Başlayalım.

Masaüstü (Windows ve macOS)

1. Adım: Chrome menüsünü açın ve ardından Ayarlar’ı tıklayın.

Adım 2: Kişiler bölümünün altında Eşitle’yi tıklatın.

Adım 3: Gelişmiş Eşitleme Ayarları altında, Eşitlemeyi Sıfırla’yı tıklatın.

Adım 4: Tamamen aşağı doğru kaydırın ve ardından Senk. Sıfırla’yı tıklatın.

Adım 5: Senkronizasyonu Sıfırla açılır kutusunda, tüm tarama verilerini Google sunucularından silmek istediğinizi onaylamak için Tamam’ı tıklayın.

Adım 6: Chrome, Chrome Senkronizasyonunu sıfırlamayı tamamladıktan sonra, Ayarlar paneline geri dönün ve ardından Senk. Aç öğesini tıklayın.

Chrome Sync şimdi tamamen etkin durumda. Herhangi bir çevrimdışı tarama verisi Google sunucularına yeniden yüklenmelidir.

Mobil (Android ve iOS)

1. Adım: Chrome menüsünü açın ve ardından Ayarlar’a dokunun.

Note: On the iOS (iPhone) version of Chrome, the menu is accessible from the bottom of the screen.

Adım 2: Chrome Ayarları panelinde profilinize dokunun ve ardından Eşitle’ye dokunun.

Adım 3: Tamamen aşağı doğru kaydırın, Senkronize Edilmiş Verileri Yönet’e ve ardından Senk. Sıfırla’ya dokunun.

Adım 4: Chrome Senkronizasyonunu sıfırlamak istediğinizi onaylamak için Tamam’a dokunun.

Chrome Sync’i sıfırladıktan sonra, yeni bir sekme açın veya Ayarlar panelini ziyaret edin ve ardından tarama verilerinizi yeniden yüklemek için Google Hesabınızla oturum açmayı seçin.

Tüm Cihazlarınıza Geri Dönün

Şimdi yapmanız gereken tek şey, tüm cihazlarda Chrome’da tekrar oturum açmak. Senkronizasyon parolası kaldırıldığından, tüm göz atma verileriniz Google sunucularına yeniden yüklenmeli, otomatik olarak birleştirilmeli ve cihazlarınızda hazır olmalıdır. Tekrar bir senkronizasyon şifresi uygulamak istiyorsanız, bir tane manuel olarak ayarlamanız gerekir.

Aramayı Kapat, Sağ?

Tüm kaydedilmiş şifrelerinize, otomatik doldurma bilgilerinize ve yer işaretlerinize erişiminizi kaybetmeniz, korkunç bir şey olur. Evet – parolayı kaldırmak yeterince kolaydır ve çoğumuzun yerel olarak gezinme verilerinin kopyalarını içeren birden fazla cihaza sahip olduğumuzu düşünürsek, her şey yolunda gitmelidir. Ancak işleri şansa bırakmamak her zaman en iyisidir.

Bir senkronizasyon parolasını yeniden uygulamayı seçerseniz, belirli bir önlemi aldığınızdan emin olun – not etmek ve çevrimdışı bir yere kaydetmek gibi – tekrar böyle bir sıkıntıdan geçmek zorunda değilsiniz.

Sıradaki: Google Hesabınızın güvenliği konusunda endişeli misiniz? İşte göz ardı etmemeniz gereken beş güvenlik ipucu.

Bir önceki yazımız olan Mint Tarayıcı vs Chrome: Hangisi Daha İyi? başlıklı makalemizde google chrome, karşılaştırma ve mint browser hakkında bilgiler verilmektedir.