Fotoğrafları Google Drive'dan Kaldırma

Google Drive ve Fotoğraflar, fotoğraf ve video depolamak için benzer ve belirgin iki üründür. Google, her ikisinde de dosyaları senkronize etmek için yerel bir seçenek sunarken, görüntü ve videolar da ekleyebilirsiniz. Uygun görünüyor, ancak biraz karmaşık.

Drive ve Fotoğraflar'ı bağladıktan sonra, senkronize edilmiş fotoğrafları ikisinden de silmek kolay değildir. Senkronize edilmiş bir resmi bir platformdan kaldırırsanız, Google her ikisinden de silecektir.

Evet okuduğun doğru. Dolayısıyla bu yayında, aynı dosyaları Google Foto’dan kaldırmadan yalnızca fotoğrafları ve videoları Google Drive’dan silebileceğiniz senaryosunu ele alacağız.

Başlayalım.

1. Durum: Google Drive Uygulamasından Yüklenen Fotoğraflar

Drive uygulamasına fotoğraf ve video yüklerseniz, Google, Google Drive’ın toplam depolama alanını hesaba katar. Uygulamadaki 'Fotoğrafları ve videoları Google Drive'dan senkronize et' ayarını etkinleştirerek, onları Google Foto ile senkronize etmediğiniz sürece, görüntüler ve videolar orada görünmez.

Bunu yaptığınızda, senkronize edilmiş fotoğrafları silmek zorlaşır. Daha önce belirtildiği gibi, bir resmi bir platformdan silmek, onu diğer platformdan da kaldıracaktır.

Fotoğrafları yalnızca Google Foto'dan kaldırmadan Drive'dan silmek için, bu fotoğrafları bir Google Foto Albümüne eklemeniz gerekir (aşağıdaki adımlar). Bunu yaptıktan sonra, Google bu görüntüleri Fotoğrafların bir parçası olarak değerlendirecektir. Daha sonra Google Foto’daki varlıkları hakkında endişelenmeden güvenle Google Drive’dan silebilirsiniz.

Also on Guiding Tech
​How to Delete Photos from Google Photos but Not from Phone

Read More

Albümlere Fotoğraf Ekle

Google Foto albümüne fotoğraf eklemek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Adım: Fotoğraflar uygulamasını başlatın ve Fotoğraflar sekmesinin altında senkronize edilmiş fotoğrafı Google Drive'dan açın.

Adım 2: Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun ve menüden Albüme ekle'yi seçin.

3. Adım: Yeni albümün üzerine dokunarak yeni bir albüm oluşturun veya mevcut bir albüme ekleyin.

Adım 4: Yeni oluşturulan albüme Albümler sekmesinden erişin.

Alternatif olarak, Albümler altındaki Yeni albüme dokunun ve çok sayıda fotoğraf ekleyin.

Özetlemek için, işte olur:

  • Fotoğrafları Drive'dan sil – Her yerden silinir.
  • Google Foto'dan Sil – Her yerden silinir.
  • Google Foto Albümüne fotoğraf ekleyin ve Drive'dan silin – Yalnızca Google Drive'dan silinir.
  • Google Foto Albümüne fotoğraf ekleyin ve Fotoğraflar'dan silin – Her yerden silinir.
Also on Guiding Tech

.camp-list-1278{background-image:linear-gradient(to left,rgba(42,0,113,.3),rgba(42,0,113,.8) 50%),url(‘https://cdn.guidingtech.com/imager/media/assets/Organised/Cover-Images/1277/how-to-category-guiding-tech-1_1584714de1996cb973b8f66854d0c54f.jpg?1526653628’);background-size:cover;background-position:center center}

#How-to/Guides

Click here to see our How-to/Guides articles page

2. Durum: Google Foto Uygulamasından Yüklenen Fotoğraflar

Yedekle ve senkronizasyon etkinken Google Foto’ya fotoğraf ve videolar eklediğinizde, Google Drive’da gösterilmezler. Ancak, Drive'daki Fotoğraflar'dan dosyaları görmek isteyen sağlam bir Google Drive kullanıcısıysanız, bunun için Otomatik Ekleme adlı bir özellik bulunmaktadır. Etkinleştirilmesi, Google Drive’da Google Foto olarak bilinen yeni bir klasör oluşturur.

Otomatik Ekleme ayarını bilmeden etkinleştirdiyseniz, Google Foto’nun tüm görüntüleri Drive’da görünür olacaktır. Yalnızca Google Foto aracındaki fotoğraflar değil, aynı zamanda hesabınızla bağlantılı Blogger, Google Haritalar, Google+, vb. Google ürünlerinden gelen her fotoğraf orada görünecektir.

Ayarı devre dışı bıraktığınızda, bu noktadan önceki fotoğraflar Google Drive'da görünmeye devam eder, ancak ayarı devre dışı bıraktıktan sonra çekilen yeni resimler görünmez.

If you’ve unknowingly enabled the Auto Add setting, all the images from Google Photos will be visible in Drive.

Ancak, Google Drive’ın şu anda Drive’da bulunan mevcut dosyaları ne durumda? Google Foto’da saklanırken bunları nasıl kaldırırsınız? Doğrudan Drive'daki Google Foto klasöründen mi siliyorsunuz? Hayır. Bunu yapmak onları Google Foto’dan da siler. Fotoğrafları Google Drive'daki farklı bir klasöre taşımak ve sonra bunları kaldırmak aynı sonucu verir – Google, onları her iki platformdan da siler.

Özelliği devre dışı bırakmak da yardımcı olmuyor. Fotoğrafları devre dışı bıraktıktan sonra Drive'dan silerseniz, Google tarafından bildirildiği gibi yine de Google Foto’dan kaldırılırlar.

Öyleyse çözüm nedir? Temel olarak, Google Drive’daki Google Foto klasörünü silmeniz gerekir. Google destek sayfasında belirtildiği gibi, Drive'daki Google Foto klasörünün tamamını silmek içeriğini Fotoğraflar'dan kaldırmaz.

İşte aynı adımlar.

1. Otomatik Ekleme ayarını devre dışı bırakın

Android cihazlarda, Google Drive ayarlarını açın ve Otomatik Ekleme'yi devre dışı bırakın.

İOS cihazlarda, Drive uygulamasını açın, üç çubuklu menüye gidin, dişli şeklindeki Ayarlar simgesine ve Fotoğraflar üzerine dokunun. Sonra Google Foto seçeneğini kapatın.

2. Google Foto Klasörünü Sil

Devre dışı bırakıldığında, Google Foto ve Sürücü uygulamalarından zorla çıkın. Ardından Drive uygulamasını açın ve Google Foto klasörünün yanındaki üç nokta simgesine dokunun. Menüden Kaldır'ı seçin. Klasör, Google Foto’ndaki hiçbir şeyi etkilemeden derhal Drive’dan silinecek.

Benim için, resimlerim Google Foto’da saklanırken korkunç klasör Drive’dan silindi. Maalesef, bazı kullanıcılar albümü silen resimlerin de Google Foto’dan silinmesine neden oldu. Bu size gelirse, klasörü Google Drive'daki çöp kutusundan geri yükleyin.

Also on Guiding Tech
How to Remove WhatsApp Photos from Google Photos

Read More

Neler Eşitlediğinize Dikkat Edin

Açıkçası, Google Drive ve Fotoğraflar dosyalarını ayrı tutmanızı öneririm. Fotoğraflar'a yüksek kaliteli görüntüler eklemek, platformlarda onlara erişebilme özelliğiyle sınırsız yedekleme olanağı sunar; Fotoğraflarınızı düzenlemek için Fotoğraflar'ın albüm özelliğini kullanabilirsiniz. Fotoğraflar'da desteklenmeyen ZIP, PDF, ses dosyaları vb. Diğer dosyalar için Drive'ı kullanın.

Drive ve Fotoğraflar'ı bağlamak hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.

Sıradaki: Fotoğrafların depolanması için Google Foto alternatiflerini mi arıyorsunuz? OneDrive’ın Google Foto’dan nasıl farklı olduğunu kontrol edin.