Fotoğrafları Google Fotolardan Silme, Telefondan Silmeme

Google Foto, resimler ve videoları diğer galeri uygulamaları gibi izlemenize ve yönetmenize izin vermekten daha fazlasını sunar. En belirgin işlevlerinden biri, fotoğraflarınızı ve videolarınızı bulut depolama alanında paylaşılan ve çeşitli paylaşılan cihazlarda da erişilebilen bir yedek oluşturmaktır.

Bununla birlikte, Google Foto uygulamasının tuhaflıkları olduğu söyleniyor. Aygıt klasörleri (galerideki diğer albümler) için tatmin edici bir kullanıcı arayüzü sağlamanın yanı sıra, fotoğrafları silmek de zor. Elbette, sadece sil düğmesine basabilirsiniz, ancak bu fotoğraf her yerden – telefonun yanı sıra bulut deposundan da çıkarır.

Biri telefonundan silmeden bir fotoğrafı yalnızca Google Foto’dan kaldırmak isterse? Şaşırtıcı bir şekilde, bir düğmeyi kapatmak kadar kolay değil. Burada araştıracağımız şey bu. Ancak içeri girmeden önce, Google Foto’nun çalışmasını ilk olarak anlayalım.

Google Foto Neden Telefondaki Fotoğrafları Siler?

Varsayılan olarak, yedekleme ve senkronizasyon seçeneği Google Foto’da devre dışı bırakılmıştır. Telefonda ilk kez etkinleştirildiğinde, Google Foto, kamera klasöründe bulunan fotoğrafları ve videoları Google hesabınızla bağlantılı bulut depolama alanına kaydeder. Yeni fotoğraflar da senkronize edilecektir. Yedekleme ve senkronizasyon işlevi, galerideki albümler için kapalıdır, ancak bunları da senkronize edebilirsiniz. Burada kamera dosyalarına odaklanacağız ancak temel prensip aynı kalıyor.

Böylece bir resim veya video Google Foto uygulamasıyla senkronize edildiğinde, işlem iki kopya oluşturur – çevrimiçi ve cihaz. Sadece bir tanesi sana görünür. Telefonunuzda yer kazanmak istiyorsanız, Google Foto’nun yerleşik seçeneğini kullanarak cihaz kopyasını silebilirsiniz. Bunu yaparsanız, dosyanın yalnızca çevrimiçi sürümünde kaldığınız için başka bir galeri uygulamasında dosyaya erişemezsiniz. Bununla birlikte, bu tür dosyaların çevrimiçi kopyasını yalnızca Google Foto uygulamasında görebilirsiniz.

Google Foto’da bir dosyayı saklamak ve bir cihazdan silmek kolay olsa da, bunu tam tersi yapmak kolay değildir. Senkronize edilmiş bir fotoğrafı Google Foto uygulamasından sildiğinizde, telefonunuzdan ve bulut deposundan silinir.

Also on Guiding Tech
How to Remove WhatsApp Photos from Google Photos

Read More

Fotoğrafları Sildiğinizde Ne Olur

Bazen, fotoğrafları Google Foto’dan silmek istersiniz. Bunu yapmayı denemiş olmalısın ve istenen sonucu alamadın. İşte size işleri daha iyi anlamanıza yardımcı olacak birkaç durum.

Durum 1: Telefonda Yedekleme ve Eşitleme Etkinleştirildiğinde Fotoğrafı Sil

Yedekleme ve senkronizasyon etkin olduğunda ve senkronize edilmiş bir fotoğrafı Google Foto uygulamasından sildiğinizde, her yerden silinir. Kesin olarak, Google Foto uygulamasından, web sitesinden, telefonun galerisinden ve dosya yöneticisi uygulamasından kaldırılır.

2. Durum: Yedekleme ve Senkronizasyon Devre Dışı Bırakılmış Telefondaki Fotoğrafı Sil

Bir fotoğrafı senkronize ettikten sonra, yedekleme ve senkronizasyon seçeneği kapalıyken silerseniz, sonuç önceki durumla aynı olur. Söz konusu fotoğraf telefonunuzun deposundan silinecek. Ancak senkronizasyonu yakın zamanda devre dışı bıraktıysanız, fotoğraf diğer paylaşılan cihazlarda görünmeye devam eder. Aynı cihazda yedeklemeyi ve tekrar senkronize etmeyi etkinleştirdiğinizde, resim tüm paylaşılan cihazlardan silinecek.

3. Durum: Yedekleme ve Senkronizasyon Devre Dışı Bırakılmış Web Sitesindeki Fotoğrafı Sil

Yapabileceğiniz başka bir şey, mobil cihazlarda yedekleme ve senkronizasyonun devre dışı bırakıldığı Google Foto web sitesindeki fotoğrafları silmek. Bunu yaptığınızda, görüntü diğer senkronize edilen cihazlardan anında silinir. Yedekleme ve senkronizasyon seçeneğiniz telefonunuzda devre dışı bırakıldığından, resim telefonunuzda kalmaya devam eder ve galeri uygulamalarınızda ve dosya yöneticinizde görünür.

Artık telefonda yedeklemeyi ve senkronizasyonu etkinleştirirseniz, orijinal dosya telefonda kalmaya devam ettiğinden, fotoğraf Google Foto web sitesinde tekrar görünecektir.

Note: Sometimes the change doesn’t take place instantly. If that happens, sign out from the Google Photos app and then sign in again.

Also on Guiding Tech

.camp-list-1278{background-image:linear-gradient(to left,rgba(42,0,113,.3),rgba(42,0,113,.8) 50%),url(‘https://cdn.guidingtech.com/imager/media/assets/Organised/Cover-Images/1277/how-to-category-guiding-tech-1_1584714de1996cb973b8f66854d0c54f.jpg?1526653628’);background-size:cover;background-position:center center}

#How-to/Guides

Click here to see our How-to/Guides articles page

Çözüm

İşe yarayan tek çözüm, bir dosya yöneticisi kullanarak dosyaları senkronize edilmemiş bir klasöre taşımak.

İşte adımlar:

Adım 1: Cihazınızdaki dosya yöneticisi uygulamasını açın ve dahili depolama biriminde yeni bir klasör oluşturun. GP Test adını verelim. Her şeye isim verebilirsin.

Note: I have used Mi File Manager app for the process. You can use any file manager app.

Adım 2 : Sonra tekrar dosya yöneticisini kullanarak Dahili Depolama> DCIM> Kamera'ya gidin. Bu klasör telefonun kamerasını kullanarak fotoğraf çeker.

Adım 3: Burada Google Foto’dan silmek istediğiniz tüm fotoğrafları seçin ve Taşı üzerine dokunun.

Adım 4: Yukarıda oluşturduğunuz yeni klasöre (GP Test) gidin ve dosyaları buraya yapıştırın.

Bunu yaptığınızda, dosyalar telefonunuzdaki Google Foto uygulamasının kamera klasöründen otomatik olarak silinecektir.

Bu dosyalara Google Foto veya başka bir galeri uygulamasını kullanarak yeni oluşturulan klasörden (GP Testi) erişebilirsiniz.

Yeni yerel klasör için yedekleme ve senkronizasyonun etkin olmadığından emin olun. Onaylamak için Google Foto uygulamasının Albümler bölümüne gidin ve klasörü bulun. Üzerinde çizgi bulunan bir bulut simgesi, klasörün senkronize edilmediğini gösterir.

Adım 5: Silinen fotoğraflar web sürümünde hala görünüyorsa, web'den manuel olarak silmeniz gerekir. Bunu yapmak için, Google Foto web sitesini başlatın ve fotoğrafları silin. Bunları silmek, telefonunuzdaki yeni oluşturulan (GP Test) klasördeki resimleri etkilemez.

Note: As a precautionary measure, try the above steps with one or two pictures first. Once you are satisfied, do it in bulk.

Herhangi bir noktada, silinen resimleri geri yüklemek istiyorsanız, Google Foto'da Çöp Kutusu'nu açın ve geri yükleyin.

Yedekleme ve Senkronizasyonu Devre Dışı Bırak

Yukarıdaki kılavuz, telefonunuzdaki eski fotoğraflar içindir. Yeni resimlerin Google Foto ile senkronize edilmesini istemiyorsanız, ayarları kapatıp tekrar senkronize etmeniz gerekir. Bunu yapmak için Google Foto uygulamasını açın ve sol üst köşedeki üç çubuk menüye dokunun. Ayarlara git.

Yedekle ve senkronize et üzerine dokunun ve bir sonraki ekranda kapatın.

Also on Guiding Tech
Top 11 Google Photos Keyboard Shortcuts

Read More

Buck, Google!

Keşke işler farklı olsaydı ve fotoğrafları yalnızca Google Foto’dan silmenin kolay bir yolu vardı. Ne yazık ki, şu anda bu mevcut değil. Yeni resimleri kapatıp senkronize etmeniz veya yukarıdaki yöntemi kullanmanız gerekir.

Ancak, fotoğraflarınızın yalnızca telefonunuzda bulunması iyi bir fikir değildir. Telefonunuz çalınabilir veya tüm değerli anılarınızı kaybetmeniz için çalışmayı durdurabilir. Yedeklemek için Google Foto’yu kullanmak istemiyorsanız, Prime Photos, Flickr gibi alternatifleri deneyebilir veya Google Drive gibi bir bulut deposu kullanabilirsiniz.

Sıradaki: Google Drive’ın Google Foto’dan farkı nedir? Hadi bulalım.