Manuel modu kullanarak harika fotoğraflar nasıl çekilir
Otomatik mod, hızlıca bas ve çek fotoğraflara izin verirken, çoğu zaman iyi, manuel mod gerçek sihrin gerçekleştiği yerdir. Kameranızın manuel modundan en iyi şekilde yararlanmanız için bazı ipuçları.
Atlamak:
- En iyi kamera uygulamasını seçin Resimlerinizi ızgara kaplamasını kullanarak çerçeveleyin HDR modunu ne zaman kullanın Makro fotoğrafçılık Modülasyonda ISO Flash’ı kullanma Düzenleme için RAW ne anlama gelir?
En iyi kamera uygulamasını seçin
Burada belirtilen işlevlerden bazılarını kamera uygulamanızın manuel modundan kaçırılmış olarak bulabilirsiniz. Bu durumda, Android’deki en iyi kamera uygulamalarının bir listesine sahibiz, bu yüzden birkaçını deneyin ve sizin için uygun olanı bulun.
- Android için en iyi kamera uygulamaları
Şimdi bu durumun dışında olduğu için, manuel moddan en iyi şekilde yararlanın.
Resimlerinizi ızgara kaplamasını kullanarak çerçeveleyin
Konunuzu fotoğraflamadan önce, nasıl çerçeveleyeceğinizi düşünün. Resimde her şeyin hizalı ve tek biçimli görünmesini sağlayacak şekilde ayarlayabilirsiniz, ancak kasıtlı olarak dağınık unsurları olan bir resmi de seçebilirsiniz. Izgara yerleşimi özelliği, resimlerinizi nasıl çerçeveleyeceğinize karar vermenize yardımcı olabilir.
Kural çok basittir: yatay çizgiler, sokaklar, dağlar, denizler ve tablolar gibi ufku çerçevelemenize yardımcı olurken dikey çizgiler binaları, antenleri, insanları ve nesneleri hizalamaya yardımcı olur. Fotoğrafınızın konusunu kılavuzun ana karesine sabitlemeniz gerekmez; Burada hatırlamanız gereken şey üçte bir kuralıdır.
Üçte bir kuralı temel olarak konunuzun kılavuzun kesişme noktalarından biriyle aynı hizada olması gerektiğini belirtir. Resmin ortasında hiçbir çizgi veya kesişme belirmediğini unutmayın. Üçte bir kuralı, kesinlikle konuyu merkezlenmemek, daha fazla gerginlik ve ilgi yaratmakla ilgilidir.
HDR modunu kullanın (bazen)
HDR, ışık ve kontrasttaki farklılıkları telafi eder; ayrıca renklerin seviyesini ve yoğunluğunu da değiştirir. Bu işlevi kullanmanın en iyi yolu, konunuzun arkadan aydınlatmalı olduğu durumlardır. HDR modu için ipuçları içeren özel bir makale hazırladık. Buradan erişebilirsiniz:
- HDR modu nedir ve akıllı telefonumda ne zaman kullanmalıyım?
Şahsen, görüntüleri HDR modu etkin olmadan çekmeyi ve bunları Snapseed gibi bağımsız bir uygulamada düzenlemeyi tercih ediyorum. Tavsiyem biri HDR özellikli ve biri HDR özellikli olmayan iki fotoğraf çekmek ve hangisini tercih ettiğinizi görmek için karşılaştırmak.
Makro fotoğrafçılıkla yakın ve kişisel olun
Makro modu, hemen hemen her nesneye ilgi ekleyebilir. Kameranızı konunuz ve netlemenizden doğru mesafede konumlandırın. Bununla birlikte, bazı akıllı telefon kameraları diğerlerinden daha iyi odaklanmada olduğundan, sonuçlar kamera merceğinin kalitesine bağlıdır.
- Akıllı telefonunuzla nasıl daha iyi fotoğraflar çekebilirsiniz
İyi bir makro çekim yapmak için konunuza yaklaşın. Ancak çok yakın değil: çoğu üretici en az 3 cm mesafeyi önerir. En iyi sonuçları elde etmek için çok sabit bir ele veya bir tripoda da ihtiyacınız olacaktır.
Pozlama ve ışık hassasiyetini ayarlamak için ISO kullanın
ISO’yu kontrol etmenin sadece profesyoneller için olduğunu kim söyledi? ISO pozlama seviyelerini kontrol eder, böylece bu özellik özellikle aydınlık ya da karanlık ortamlarda çektiğiniz fotoğrafları iyileştirebilir – ya da daha kötü hale getirebilir.
ISO’yu ortamınıza ve konunuza göre ayarlamayı unutmayın. Parlak bir yerde yüksek bir ISO ayarı seçerseniz, görüntü aşırı pozlanır ve bu nedenle bozulur. Daha yüksek bir ISO, daha düşük bir enstantane hızı gerektiği anlamına gelir, bu da hızlı hareket eden nesneleri daha kolay yakalayabileceğiniz anlamına gelir. Genel olarak, düşük ISO değerleri daha az gürültü olacağından düşük ISO kalitesi daha iyi görüntü kalitesi elde edecektir. ISO’nuzla oynayın ve nasıl çalıştığını hemen anlayın.
Ölçülü flaş kullanın
Flaş son çare olmalı. Flaşın amacı tamamen karanlık alanları aydınlatmak değildir; HDR moduna bir alternatif olarak düşünün. Arkaplanın aydınlık olduğu ve konunuzun karanlık olduğu bir resim çekiyorsanız, flaş ikisini dengeleyebilir.
Flaşı nesnenizin yüzüne veya aynaların, cam veya lamine nesnelerin yakınında çok yakın kullanmaktan kaçının, çünkü ışık yansıtılır ve aşırı pozlanmış bir görüntü elde edilir.
Düzenlemenizi RAW ile alın
Birçok modern akıllı telefonun, görüntüleri RAW formatta yakalama seçeneği vardır. Daha önce RAW formatının avantajlarını ve dezavantajlarını gözden geçirdik, ancak kısaca, fotoğrafı hızlı bir şekilde yüklemek ve bir yere göstermek veya tüm ince ayrıntıları dikkatlice düzenlemek için zaman ayırmak isteyip istemediğiniz aşağı iner.
RAW verileri, tüm görüntü sensörlerinin bilgilerini korur ve çok hassas manuel düzenlemelere izin verir, ancak dosyalar büyüktür ve kolayca paylaşılamaz veya yazdırılamaz. Bir resmi JPEG’e kaydetmek ise, çok fazla resim verisi atar ve böylece sosyal medyada, sohbetlerde vb. Sınırlı bir depolama alanınız varsa JPEG’ler de daha iyidir; galerinizi dolduruyorsa da söyleyin.
İdeal olarak, RAW fotoğraflar çekiyorsanız, fotoğrafları PC’nizdeki gibi daha büyük ekranda düzenlemek için bir plan yapmalısınız. Burada son ürünün kalitesini bozmadan pozlama ve renk ayarlarını değiştirebilirsiniz. Sonunda, RAW dosyasını, yine de paylaşmadan önce JPEG gibi daha geniş bir okunabilir formata aktaracaksınız.
Kameranızın manuel modunu kullanmak için başka ipucu biliyor musunuz? Yorumlarda bize bildirin.