Samsung Galaxy S9 Yinelenen Kişileri Silemiyor Nasıl Onarılır

#Samsung #Galaxy # S9, geçen yıl piyasaya sürülen en iyi performans gösteren amiral gemisi modellerinden biri olarak kabul ediliyor. Tüketiciler arasında popüler hale getirilmesine yardımcı olan birkaç olağanüstü özelliğe sahiptir. Bu telefon 5.8 inçlik Super AMOLED Infinity Ekrana sahip, tek bir 12MP çift piksel arka kameraya sahip ve 4GB RAM ile eşleştirilmiş bir Snapdragon 845 işlemci kullanıyor. Bu sağlam bir performans cihazı olmasına rağmen, bugün ele alacağımız bazı sorunların ortaya çıkabileceği durumlar vardır. Sorun giderme serimizin bu son bölümünde, Galaxy S9’un yinelenen kişiler sorununu silemediğini ele alacağız.

Samsung Galaxy S9 veya bu konuda başka bir Android cihazınız varsa, bu formu kullanarak bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Cihazınızla ilgili endişeleriniz konusunda size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Bu, hiçbir dize eklenmeden sunduğumuz ücretsiz bir hizmettir. Bununla birlikte, bizimle iletişime geçtiğinizde, mümkün olduğunca ayrıntılı olmaya çalışın, böylece doğru bir değerlendirme yapılabilir ve doğru çözüm verilebilir.

Samsung Galaxy S9 Yinelenen Kişileri Silemiyor Nasıl Onarılır

Sorun: Verizon’a sahip Seviye 2 Teknisyenleri Samsung’u ve Samsung’daki Müşteri Hizmetleri, bu sorunu neden çözemediklerinin kaynağı olarak Verizon veya Google’ı gösteriyor. Galaxy S5’imi şu an Galaxy S9’umla çözünürlük elde etmek için denedim ama olmadı. Sorun, telefondaki kişilerle ilgilidir. Tüm senkronizasyonu kapatabilir ve kişi listesini izole etmek için Google veya Verizon Cloud’u kaldırabilirim, ancak sorun devam ediyor. Kişi bilgilerini güncellediğimde oluşturulan kişilerin kopyalarını silemiyorum. Örneğin, bir arkadaşım bana yeni bir adres veya telefon numarası veriyor. Kişilerimi çağırıyorum ve yeni bilgilerle değiştirmek için eski bilgileri yazıyorum. Bu kişiyi aradığımda, eski ve yeni bilgileri, zamanla yeni ve doğru olanı boğmamı gösterecek. Düzenlemeye girersem, üst kısımda telefonu birkaç kez gösteren birden fazla sekme ve Google’ı göreceğim. İlgili bilgilere sahip olmak için telefon bilgilerinin bu birden fazla kopyasını nasıl silebilirim. Kişinin bilgileriyle ilgili güncel bilgilerin tam olarak ne olduğunu bilmek istemiyorum.

Çözüm: Bu telefonda herhangi bir sorun giderme adımı uygulamadan önce, en son yazılım sürümünde çalıştığından emin olmak en iyisidir. Bir güncelleme varsa, önce indirip yüklemenizi öneririm.

Kişilerinizi birden çok kaynaktan senkronize ederseniz, genellikle telefonunuzda yinelenen kişiler olur. Bu sorunu gidermek için telefonunuzdaki yinelenen kişileri birleştirmeyi deneyebilirsiniz.

    Kişiler’i açın. Diğer Seçenekler’e ve ardından Kişileri yönet’e dokunun. Kişileri birleştir’e dokunun. Birleştirmek istediğiniz kişileri seçin ve ardından BİRLEŞTİR’e dokunun.

Kişi birleştirildikten sonra bunu tercihinize göre düzenleyebilirsiniz.

Telefonunuzda hangi kişi listesinin görüntüleneceğini de seçebilirsiniz. Yinelenen kişileri görüntüleme olasılığını ortadan kaldırmak için bir kaynak seçmek en iyisidir.

    Kişiler’den Diğer Seçenekler’e dokunun. Ayarlar’a dokunun ve ardından gösterilecek Kişiler’e dokunun. Görüntülemek istediğiniz kişilerle hesabı seçin.

Google Kişiler listenizde yinelenen kişiler varsa, aşağıda listelenen adımları izleyerek bunu düzeltmeniz gerekir.

    Gmail hesabınıza giriş yapın / oturum açın, sol üst köşedeki Gmail’i tıklayın ve “Kişiler” i seçin. Artık telefonunuzdan ve Gmail’inizden senkronize edilen tüm kişileri görebilirsiniz. yinelenen kişileri ve size listeyi gösterir. “Birleştir” i tıkladığınızda, yinelenen tüm kişiler bir araya getirilir.

Yukarıdaki adımların sorunu çözememesi durumunda, aşağıda listelenen ek sorun giderme adımlarını uygulayın.

Sorunun Güvenli Modda olup olmadığını kontrol edin

Telefonunuza indirdiğiniz bir uygulama bu soruna neden olabilir. Durumun bu olup olmadığını kontrol etmek için, yalnızca önceden yüklenmiş uygulamaların bu modda çalışmasına izin verildiğinden telefonu Güvenli Mod’da başlatmanız gerekir.

    Telefonu kapatın. Ekranda görünen model adı ekranını geçecek şekilde Güç tuşunu basılı tutun. SAMSUNG ekranda göründüğünde, Güç tuşunu bırakın. Güç tuşunu bıraktıktan hemen sonra Sesi kısma tuşunu basılı tutun. Ekranın sol alt köşesinde Güvenli mod görüntülendiğinde, Sesi kısma tuşunu serbest bırakın.

Sorunun bu modda ortaya çıkmaması durumunda, sorunun büyük olasılıkla indirdiğiniz bir uygulamadan kaynaklanması muhtemeldir. Bunun hangi uygulama olduğunu öğrenin ve kaldırın.

Telefonun önbellek bölümünü silin

Telefon sisteminin önbelleğe alınmış verileri, telefon uygulamalarınıza erişimi hızlandırmak için kullanılır. Bazen bu veriler bozularak cihazda sorunlara neden olabilir. Önbelleğe alınmış bozuk verilerin soruna neden olup olmadığını kontrol etmek için telefonun önbellek bölümünü kurtarma modundan silmeniz gerekir.

    Sesi Açma tuşunu ve Bixby tuşunu basılı tutun, ardından Güç tuşunu basılı tutun. Android logosu görüntülendiğinde, tüm tuşları bırakın (‘Sistem güncellemesini yükleme’ gösterilmeden önce yaklaşık 30 – 60 saniye boyunca görünecektir Android önyükleme menüsü seçenekleri). “Önbellek bölümünü sil” seçeneğini vurgulamak için Sesi kısma tuşuna basın. Seçmek için Güç tuşuna basın. “Evet” seçeneğini vurgulamak için Sesi kısma tuşuna basın ve seçmek için Güç tuşuna basın. bölümü tamamlandı, “Sistemi şimdi yeniden başlat” vurgulanır Cihazı yeniden başlatmak için Güç tuşuna basın.

Sorunun hala devam edip etmediğini kontrol edin.

Fabrika ayarlarına sıfırlama

Dikkate almanız gereken son bir sorun giderme adımı fabrika ayarlarına sıfırlamadır. Bu, telefonunuzu orijinal fabrika durumuna geri döndürür. Sıfırlama işlemini gerçekleştirmeden önce telefon verilerinizi yedeklediğinizden emin olun; işlem sırasında silinecektir.

    Sesi Yükselt tuşunu ve Bixby tuşunu basılı tutun, ardından Güç tuşunu basılı tutun. Yeşil Android logosu görüntülendiğinde, tüm tuşları serbest bırakın (‘Sistem güncellemesini yükleme’ yaklaşık 30 – 60 saniye önce görünecektir ‘Veri sil / fabrika ayarlarına sıfırla’ seçeneğini vurgulamak için Sesi kısma tuşuna birkaç kez basın. Seçmek için Güç düğmesine basın. ‘Evet – tüm kullanıcı verilerini sil’ vurgulanana kadar Sesi kısma tuşuna basın. Ana sıfırlamayı seçmek ve başlatmak için Güç düğmesi. Ana sıfırlama tamamlandığında, ‘Sistemi şimdi yeniden başlat’ vurgulanır. Cihazı yeniden başlatmak için Güç tuşuna basın.

Sıfırlamadan sonra telefonunuza hiçbir uygulama yüklemeyin. Önce sorunun devam edip etmediğini kontrol etmeyi deneyin.

Sorunun şimdi çözülmesi çok muhtemeldir.

Bizimle etkileşime geçin

Android telefonunuzu kullanırken karşılaştığınız soru, öneri ve sorunlarınızı bize iletmekten çekinmeyin. Bugün piyasada bulunan her Android cihazı destekliyoruz. Ve endişelenmeyin, sorularınız için tek bir kuruş talep etmeyeceğiz. Bu formu kullanarak bize ulaşın. Aldığımız her mesajı okuyoruz ancak hızlı bir yanıt vermeyi garanti edemiyoruz. Size yardımcı olabildiysek, lütfen yayınlarımızı arkadaşlarınızla paylaşarak kelimeyi yaymamıza yardımcı olun.