TikTok Çektiğiniz Zaman Haber Verir Ekran Görüntüleri

Çoğumuz için, ekran görüntüsü almak oldukça normal ve zararsız görünüyor. WhatsApp veya Instagram gibi çoğu uygulamada oldukça yaygın. Bu uygulamalar, herhangi biri bir ekran görüntüsünü aldığında kullanıcıları uyarmadığından korkunç. Snapchat, birileri gizli bir şekilde hikayelerinin ekran görüntüsünü aldığında haber verir. Doğal olarak da aynı endişe TikTok'a da yansıdı.

Ne de olsa, hayatınıza bir bakış atıyorsunuz. Peki, videoların veya profilin ekran görüntüsünü alırken TikTok kimseye haber veriyor mu?

Hayır, hayır. TikTok bu konuda kimseye haber vermez. Ve her iki şekilde de çalışır. Birisi profilinizin ekran görüntüsünü aldığında veya dudak senkronizasyon videolarınızı telefonuna indirdiğinde uygulama bildirimde bulunmaz.

Çoğu TikTok kullanıcısı için, uygulama pozlama tarafından yönlendirildiği için bu büyük bir sorun olmayabilir; bu, çoğu kullanıcının genel profilleri kullanmayı tercih ettiği anlamına gelir. TikTok'un bu halka açık yapısı aynı zamanda ciddi bir soruna yol açıyor – videolarınıza indirmek için herkesin kolayca erişebileceği bir yer. Unutma, endişelenmen gereken sadece arkadaşlar veya takipçiler değil.

Note: Downloading anyone’s videos without their explicit consent falls under a tricky territory and can be deemed as unethical or even qualify as stalking.

Also on Guiding Tech
Top 10 TikTok (Musical.ly) App Tips and Tricks

Read More

TikTok'ta Gizlilik Ayarlarını Değiştirme

TikTok'ta oluşturduğunuz videolar yalnızca takipçileriniz tarafından keşfedilebilir değildir. Uygulamaya erişimi olan herkes bu videoları arayabilir ve indirebilir ve aynı sayıda Instagram videolarının sayısı aynı olabilir. Bu, bu videoları çoğunlukla eğlence için yaratan ve viral olmaya çalışmayan biri için korkutucu bir durum.

İyi haber şu ki TikTok birkaç gizlilik ayarı sunuyor. Sadece Profile gidin ve dişli şeklindeki simgeye dokunun.

Şimdi, Gizlilik ve Güvenlik> İndirmeye İzin Ver'e dokunun ve Kapalı düğmesini seçin. Bundan sonra, takipçileriniz Paylaş düğmesine dokunduklarında İndir düğmesini göremez.

Bu bölüm başka bir önemli gizlilik ayarına sahiptir. Ayrıca, videolarınıza kimlerin tepki vereceğini ve yorum yapmasını da sınırlayabilirsiniz. Birinci ve ikinci seçeneklere dokunun ve Herkes yerine Arkadaşlar'ı seçin.

Kötü haber Video İndirmeyi Kapalı duruma getirme işlemi tamamen kusursuz değildir. Bazı uygulamalar bu gizlilik seçeneklerini geçersiz kılabilir. Bu, bir video indiricisine erişimi olan herkesin ve belirli bir URL'nin hala videonuzu ele geçirebileceği anlamına gelir.

Dolayısıyla, skeçlerinizi kimin görebileceğini sınırlamak, TikTok hesabınızı güvence altına almak için en belirgin adımdır. Bu, yeni yüklemelerinizi genel gözlerden gizler ve yalnızca izleyicileriniz onları görebilir. Doğal olarak, gizlilik uğruna Beğeni ve Tepkiler ile ticaret yapmak zorunda kalacaksınız. Yeni kullanıcılar, yeni yüklemenizi görmek için sizi takip etmeyi isteyeceklerdir.

Bu değişiklikleri yapmak için, Gizlilik ve Güvenlik> Özel Hesap bölümüne gidin ve cihazı açın.

Bu değişiklikleri test etmek için TikTok Lite uygulamasını yükleyebilir ve profilinizin ve videolarınızın başkalarına nasıl gösterildiğini görebilirsiniz.

Note: The privacy settings don’t affect the videos that have been downloaded in the past. So the followers who do that often will continue to do the same despite relevant privacy settings.

Also on Guiding Tech

.camp-list-960{background-image:linear-gradient(to left,rgba(42,0,113,.3),rgba(42,0,113,.8) 50%),url(‘https://cdn.guidingtech.com/imager/media/assets/213542/Does-WhatsApp-Notify-When-You-Take-Screenshots-of-Status-1_1584714de1996cb973b8f66854d0c54f.jpg?1547823722’);background-size:cover;background-position:center center}

#privacy

Click here to see our privacy articles page

Bonus İpucu: Dijital Refah

Hiç şüphe yok ki TikTok gibi uygulamalarla zaman kaybetmek kolaydır. Kaydırmaya devam et, neden bahsettiğimi gör. İçinizde hevesli TikTok sevgilisi bu uygulamaya bağımlılığınızı kontrol etmekte zorlanıyorsa, sizin için iyi haberler var. Uygulama, hayatınızı kontrol altına almanıza yardımcı olacak yerleşik bir özelliğe sahiptir.

Dijital Refah olarak adlandırılan bu özellik, TikTok kullanımınızı günde yaklaşık iki saat ile sınırlandırmanıza izin verir.

Ayarlamak için, Ayarlar'a gidin ve Dijital Sağlık üzerine dokunun. PIN'i ayarlayın ve Ekran Saati Yönetimi anahtarını değiştirin.

Kötü haber şu ki, PIN'i ayarladığınızdan beri bunu gayet iyi biliyorsunuz. Önceden tanımlanmış süre sınırına ulaştıktan sonra, PIN'i tekrar girdikten sonra tavşan deliğinden aşağı kaydırıp takmak kolaydır.

Bu özellik size zaman sınırınızı aştığınızı ve gerçek dünyaya geçmeniz gerektiğini hatırlatmanın bir yoludur.

Did You Know: Facebook launched a TikTok-like app called Lasso in 2018?

Also on Guiding Tech
How to Add Reactions to Videos on TikTok

Read More

Korunma tedaviden daha iyidir

Aylık 500 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan TikTok, hızla bir eğlence merkezi haline geliyor. Her gün binlerce insan katılıyor. Bu yüzden TikTok profilinizin ve videolarınızın güvende kalması zorunludur.

TikTok, gizlilik ve güvenlik söz konusu olduğunda pek bir şey sunmasa da, sunulan ayarları kullandığınızdan emin olun. Sonuçta, halka açık bir platformda yayınlanan şeyler nadiren internetten silinir. Böylece, yayınladığınız içeriğe ve herkesin görüntüleyebileceği içeriğe daha dikkat etmeniz gerekir.

Sıradaki: TikTok videolarını harika efektler ve filtrelerle canlandırmak mı istiyorsun? İşte Android akıllı telefonlar için en iyi video düzenleme uygulamaları.