Uber App'te Kayıtlı Yerleri Silme

Uber, taksi çağırmamızı sağlayarak seyahat etme yöntemimizi değiştirdi. Bir taksi rezervasyonu ve birini planlamak o kadar basittir ki seyahat ihtiyaçlarının önemli bir parçası haline gelmiştir. Tek gereken birkaç dokunuş. Sadece bu değil, düzenli olarak ziyaret ettiğiniz yerleri bile kaydedebilirsiniz.

Peki ya kaydedilmiş bir yeri silmek istersen? biri bunu nasıl yapar? Kayıtlı yerleri nasıl kaldırdığınızı size söylediğimiz bu gönderide kontrol edelim.

Ana Sayfayı veya İşi Sil

Daha önce, yalnızca iki yer ekleyebilirdiniz – sık kullanılanlarda iş ve ev. Bu, 2017 yılında Uber'in özel kaydedilmiş yerlere izin verme özelliğini sunduğunda değişti.

Note: The screenshots were taken using an Android phone.

Ev veya işyerini silmek için aşağıdaki adımları izleyin:

Adım 1: Uber uygulamasını başlatın ve sol üst köşedeki üç çubuk menüye dokunun. Ardından Ayarlar üzerine dokunun.

Adım 2: Android telefonlarda, Home and Work'un yanında bulunan Delete (Sil) seçeneğini bulacaksınız. Kaldırmak istediğinize dokunun.

İOS cihazlarda silmek istediğiniz yere sola kaydırın.

Did You Know: Garrett Camp,the founder of StumbleUpon, has co-founded Uber.

Diğer Kayıtlı Yerleri Sil

Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

Adım 1: Ana ekranda ç çubuk menüsüne dokunarak Uber uygulamasındaki Ayarlar kısmına gidin.

Adım 2: Daha Fazla Kayıtlı Yerler üzerine dokunun.

Adım 3 : Android telefonlarda, silmek istediğiniz yerin yanındaki üç nokta simgesine dokunun ve menüden Kaldır düğmesine basın.

İOS cihazlarda X seçeneğine dokunun ve Kaydedilen Yeri Kaldır'ı seçin.

Kayıtlı Yerleri Düzenle

Yanlışlıkla bir yere yanlış bir isim eklediyseniz veya yanlış adresi kaydettiyseniz, bu ayrıntıları düzenleyebilirsiniz. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

Adım 1: Ayarlar altındaki Daha Fazla Kayıtlı Yerlere gidin.

Adım 2: Kaydedilen yerin yanındaki üç nokta simgesine dokunun ve Düzenle seçeneğine tıklayın.

Adım 3: Düzenlemek istediğiniz seçenek için metin alanına dokunun. Sonunda Kaydet düğmesine basın.

Also on Guiding Tech
6 New Google Maps Tips and Tricks for Power Users

Read More

Gezisi Olmadan Kaydedilen Yerleri Ekleme

Bir taksideyken, Uber uygulaması size hedefi kaydedilmiş bir yer olarak ekleme seçeneğini sunar. Ancak, bir yerden tasarruf etmenin tek yolu bu değil.

İşte bunu yapmanın iki alternatif yolu.

Yöntem 1

Adım 1: Uber Ayarları'nı açın ve Daha Fazla Kayıtlı Yer'e gidin.

Adım 2: Sağ alt köşedeki Ekle simgesine dokunun. Konumu arayın veya konumu haritada belirleyin. Sonra herhangi bir isim ve ardından Kaydet düğmesine dokunarak bir isim verin.

Yöntem 2

Adım 1: Uber uygulamasının ana ekranında Nereye? Seçeneğine dokunun. Kutuyu ardından Kayıtlı Yerler.

Adım 2: Kayıtlı Yer Ekle seçeneğine dokunun. Ardından konumun adresini ve adını ayarlayın ve Kaydet düğmesini kullanarak kaydedin.

Kayıtlı Bir Yer Eklerken Önerileri Kaldır

Seyahate çıkmadan bir yerden tasarruf etmek istediğinizde, uygulama geçmiş seyahatlerinize göre yerler önerecektir. Gizlilik veya başka herhangi bir nedenle, bu önerileri kaldırmak istiyorsanız, bunu yapamazsınız. Ne yazık ki, Uber geçmiş hedefleri önerilerden kaldırmaya izin vermiyor.

Also on Guiding Tech

.camp-list-1278{background-image:linear-gradient(to left,rgba(42,0,113,.3),rgba(42,0,113,.8) 50%),url(‘https://cdn.guidingtech.com/imager/media/assets/Organised/Cover-Images/1277/how-to-category-guiding-tech-1_1584714de1996cb973b8f66854d0c54f.jpg?1526653628’);background-size:cover;background-position:center center}

#How-to/Guides

Click here to see our How-to/Guides articles page

Uber Trip Geçmişini Sil

Telefonunuza erişimi olan herkes, Uber uygulamasını kullanarak ziyaret ettiğiniz yerleri tanıyabilir. Ama çoğumuzun saklayacak sırları var, değil mi? Birisi Uber'deki geçmiş seyahatleri silmenin basit bir seçenek olduğunu düşünebilir. Ama tahmin et ne oldu? Var değil.

Bir seyahatin geçmişini silemezsiniz, bu nedenle tüm seyahat geçmişini silmeyi unutmayın. Bunu yapmak için istekli iseniz, Uber hesabınızı silmek zorunda kalacaksınız.

Bunu yaparsanız, hesabın kalıcı olarak silinmesi için otuz gün beklemelisiniz. Otuz gün boyunca, uygulamayı aynı hesapla kullanmaktan kaçınmanız gerekir. Bir kere silindiğinde, aynı ayrıntılara sahip bir yeni hesap ve net bir kayıt oluşturabilirsiniz.

Uber Hesabını Sil

Aynı için şu adımları izleyin:

Adım 1: Uygulama ana ekranında, sol üst köşedeki üç çubuk menüye ve ardından Yardım'a dokunun.

Adım 2: Hesap ve Ödeme Seçeneklerine, ardından hesap ayarlarımı değiştir öğesine dokunun.

Adım 3: Uber hesabımı sil'i seçin ve uygun bir neden belirtin.

Uber hesabınız hemen devre dışı bırakılacak, ancak kalıcı kaldırma yaklaşık bir ay sürecek. Bu süre zarfında fikrinizi değiştirirseniz, hesabı tekrar aktif hale getirebilirsiniz. Ancak, bunu yaparsanız, hesabınızı silme isteği iptal edilir.

Also on Guiding Tech
Top 4 Add-on Online Tools for Using Uber

Read More

Yerleri Akıllıca Kaydet

Kaydedilen yerler özelliği, bazı durumlarda yardımcı olabilir, ancak birkaç yardımcısı da vardır. Ve neyse ki, uygulama geliştiricileri kaydedilen yerleri kaldırmamıza izin veriyor (geçmiş seyahatlerin aksine). Uber uygulamasından kaydedilmiş yerleri herhangi bir sorunla silmeyi umuyoruz.

Kaydırmadan önce, bir ipucu: yolculuklarınızı sıralamak için Uber uygulamasında ayrı bir işletme profili oluşturun.

Sıradaki: Navigasyon için Google Haritalar kullanıyor musunuz? Google Haritalar deneyiminizi, aşağıdaki bağlantıda belirtilen ipuçları ve püf noktaları ile geliştirin.