WhatsApp Sessize Almak ve Bloklamak Arasındaki Farkı Nedir?

Çoğumuz, arkadaşlarınızla, ailenizle ve hatta işletmelerle bağlantı kurmak için günlük olarak WhatsApp kullanıyoruz. WhatsApp bir kullanıcı adı gerektirmediğinden, numaranızı taşıyan herkes size mesaj gönderebilir. Sonuç olarak, çok fazla spam veya rahatsız edici mesaj alırsınız.

Bu tür mesajlardan kaçınmak için, WhatsApp – mute ve bloklamak gibi iki harika özelliğe sahipsiniz. Her biri mesajları kısıtlamak için ancak farklı şekillerde kullanılır.

Öyleyse aralarındaki fark nedir? Daha fazla uzatmadan başlayalım.

Bloklamak Nedir?

Blok, birinden gelen mesajları durdurmak için zor bir yoldur. Bir kişiyi engellediğinizde, onlarla konuşamazsınız; çünkü blok her türlü iletişimi kısıtlar – Doğrudan Sohbetler, Sesli Aramalar ve Video Aramaları

Sessize Almak Nedir?

Sessiz, engellemek için uygun bir alternatiftir. Basit bir deyişle, sessiz bildirimleri susturmak anlamına gelir. Bir sohbeti sessize aldığınızda, söz konusu kişi size doğrudan bir mesaj gönderdiğinde sesli bildirim almazsınız. Bu kişiden gelen yeni mesajları kontrol etmek için, kişinin WhatsApp’taki sessiz sohbetini kontrol etmeniz gerekir.

Gruplar ve Kişisel Sohbetler

Kişisel sohbetleri ve grupları sessize alabilirken, yalnızca bireysel sohbetleri engelleyebilirsiniz. Blok özelliği gruplar için mevcut değil. Mesaj almayı durdurmak için gruptan çıkmanız gerekir.

Bu özellikleri kullanırken hatırlamanız gereken iki önemli şey vardır:

1. Kişisel bir sohbeti engellediğinizde, grup sohbetleri etkilenmez. Yani, kişisel olarak birbirinizle iletişim kuramasanız bile, engellenen kişi yine de ortak gruplar halinde mesaj gönderebilir. Her ikisi de birbirlerinin mesajlarını gruplar halinde görüntüleyebilir.

2. Benzer şekilde, grup görüşmelerinde sessiz kişi ile ilgili bildirimler alırsınız. Bunları ayrı ayrı susturmak, grup sohbetleri üzerinde hiçbir etkiye sahip olmaz. Bildirimlerini kapatmak için bir grubu susturmanız gerekir. Grupları kapattığınızda, üyelerinden kişisel sohbet bildirimlerini değiştirmez.

En Son Görülen, Çevrimiçi Durum ve Profil Resmine Ne Olur

Bir kişiyi engellediğinizde, söz konusu kişi WhatsApp’ta aktif olduğunuzda en son görüleninizi, profil resminizi veya çevrimiçi durumunuzu göremez. Ancak, sessiz kişi tüm bu ayrıntıları görüntüleyebilir.

WhatsApp’ın Çağrısına Ne Olur

Birini engellemek, çağrılar dahil olmak üzere onlarla tüm WhatsApp iletişimini durdurur. Sesli veya görüntülü arama yapamaz veya alamazsınız. Ancak, diğer uygulamalarda yapılan konuşmalara veya aramalara hiçbir şey olmuyor. Engellenen kişi, WhatsApp dışında sizinle hala iletişim kurabilir.

Sohbeti sessize aldığınızda, sessiz kişi sizi arayabilir. İlginç bir şekilde, sessiz, çağrı bildirimlerini susturmaz – yalnızca ileti bildirimlerini susturur.

Geçmiş Konuşmaları Ne Olur

Birini engellediğinizde veya sessize aldığınızda, geçmiş konuşmaları hiçbir şey yapmaz. El ile silmediğiniz sürece bu sohbetler WhatsApp’ta kalır.

Mesaj Durumu

WhatsApp’ın mesaj durumunu göstermek için üç sembolü vardır. Tek bir gri onay işareti mesajın gönderildiğini ancak iletilmediğini, iki gri onay işaretinin mesajın teslim edildiğini ve iki mavi onay işaretinin mesajın okunduğunu gösterir.

Engellenen bir kişi size bir mesaj gönderdiğinde, yalnızca tek bir gri onay işareti alır. Engellenen bir kişiye mesaj gönderemediğiniz için, sizin için mesaj durumu yok.

Aksine, mesaj durumu sessiz kişiler için normal kurallara uyar. Bir mesaj iletildiğinde iki gri tik sesi alırlar ve mesajı okuduğunuzda maviye döner.

WhatsApp’tan Sessiz veya Engellenen Kişiler Silindi

Hayır. Böyle bir şey olmadığından endişelenmenize gerek yok. İletişim bilgileri telefonunuzda olduğu gibi WhatsApp’ta da kalır.

Bildirildiler mi?

Hayır. Diğer kişiye, sesini kapattığınızda veya engellediğinizde bildirim gönderilmez.

Engellenen veya Sessize Alınan Nasıl Anlaşılır?

Sessize alınmadığını bilmenin bir yolu yok. Ancak engelleme söz konusu olduğunda, bunun doğrudan bir yolu olmasa da, bir çok şeyden anlayabilirsiniz.

Örneğin, kişinin profil resmi veya çevrimiçi durumu eksikse veya mesajlarda her zaman tek bir gri tik varsa, bir şeyin balık olduğunu bilmelisiniz. Ancak, her üçü de orada olsa bile, mutlaka engellenmiş olduğunuz anlamına gelmez.

Sessiz Bir Kişiyi Engelleyebilir misiniz?

Evet, sessiz bir kişiyi engelleyebilirsiniz. Bunun üzerinde hiçbir kısıtlama yoktur. Benzer şekilde, engellenen bir kişiyi susturabilirsiniz, ancak engellenen kişi yine de size mesaj gönderemediğinden bu anlamsızdır.

Engelini Kaldırdığınızda veya Sesini Açtığınızda Ne Olur?

Bir sohbeti sessize aldığınızda, gelecekteki mesajlar size bildirilir. Bir kişinin engellemesini kaldırdığınızda, onlardan yeni mesajlar alırsınız. Ancak, gönderen engellenirken gönderilen mesajları alamazsınız.

Sesi Kapatmak

Kişisel veya grup sohbeti sesini kapatmak için şu adımları izleyin:

Adım 1 : WhatsApp’ı başlatın ve kapatmak istediğiniz sohbeti açın.

Adım 2: Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun ve menüden Bildirimleri kapat’ı seçin.

Adım 3: Bir pop-up görünecektir. Bildirimleri kapatmak istediğiniz süreyi seçin ve Tamam’a dokunun.

Bildirimlerin bildirim tepsisinde ses olmadan görünmesini istiyorsanız, bu adımda Bildirimleri göster seçeneğini etkinleştirebilirsiniz. Aksi takdirde, sessiz sohbetten bildirimleri kontrol etmek için WhatsApp’ı açmanız gerekir.

Alternatif olarak, sohbet listesindeki konuşmaya uzun dokunun ve üstteki Sessiz simgesine basın. Sesi açmak için sohbeti açın ve üç nokta simgesine dokunun. Ardından menüden Bildirimleri aç’ı seçin.

Nasıl Engellenir?

Bir kişiyi engellemek için şu adımları izleyin:

Adım 1 : Engellemek istediğiniz sohbete gidin ve sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun. Menüden Diğer’i seçin.

Adım 2 : Diğer altında, Engelle’yi seçin. Bir pop-up görünecektir. Blok üzerine dokunun.

Blokeyi kaldırmak için, adımları tekrarlayın ve Blokeyi kaldır üzerine dokunun. Engellenen tüm kişilerinizi görüntülemek için WhatsApp ayarları> Hesap> Gizlilik> Engellenen kişiler bölümüne gidin.

Onları Akıllıca Kullanın

Hem sessiz hem de blok insanlardan kaçınmak için kullanılırken, birbirlerinden çok farklılar. Biri yalnızca bildirimleri kapatmak için kullanılırken, diğeri WhatsApp’taki herhangi bir temastan kaynaklanan tüm iletişim biçimlerini durdurur.

Aile gruplarınızı veya günaydın mesajlarını göndermeye devam eden uzun mesafeli akrabalarınızı kapatmak isteyebilirsiniz. Öte yandan, can sıkıcı eski sevgiliniz veya çok fazla spam yapan markalar için blok kullanın.

Şimdi ikisine de aşina olduğunuza göre silahınızı akıllıca seçin.