WhatsApp’ı Kaldırdığınızda Ne Olur? Nasıl Güvenli Kaldırılır?

Sosyal medya ve anlık mesajlaşma uygulamaları sinirlerimize dokunabilir. Bahse girerim bu uygulamaları en az bir kere silerek sosyal medyada detoks yapmayı düşünmüş olmalısın. Bazen, sadece bizi rahatsız eden WhatsApp gibi tek bir uygulama. Anında yanıt verme baskısı ve bir spam mesajı barajıyla bunu kaldırmak bazen iyi bir fikir gibi görünüyor.

Ama WhatsApp’ı kaldırdığınızda ne olur? Eski ve yeni mesajlar, profil resmi, ayarlar ve daha fazlasıyla ilgili birkaç sorunuz olması gerekir.

Peki, oturun ve WhatsApp’ın kaldırılmasıyla ilgili tüm sorularınızı yanıtlayarak bu yolculuğa çıkarken emniyet kemerinizi bağlayın.

Başlayalım.

WhatsApp Hesabı Silme vs WhatsApp Uygulamasını Kaldırma

İlk önce ilk şey. WhatsApp uygulamasını kaldırma ve WhatsApp hesabını silme arasındaki farkı bilmek her ikisi için de iki önemli şeydir.

Uygulamayı kaldırmak, yalnızca telefonunuzdan sildiğiniz anlamına gelir. Bunu yaptıktan sonra, o dönemde mesaj gönderip alamayacağınız için hesabınıza geçici olarak erişiminizi kaybedersiniz. Teknik olarak, hesabınız hala WhatsApp’a kayıtlı ve basit bir yeniden kurulumla, sanki hiçbir şey olmamış gibi tekrar kullanmaya başlayabilirsiniz.

Aksine, WhatsApp hesabını silmek tüm mesaj geçmişini siler, sizi tüm WhatsApp gruplarınızdan siler ve WhatsApp profilinizi diğer kişilerin WhatsApp kişilerinden gizler.

Eski Mesajlara Ne Olur

Doğrulamadan sonra WhatsApp’ı aynı telefona yeniden yüklediğinizde, sohbet geçmişinizin ve ortam dosyalarınızın yedeğini (oluşturulmuşsa) buluttan geri yükleme olanağınız olur – Android için Google Drive ve iPhone için iCloud.

Dolayısıyla, evet, eski mesajlarınıza ve medyanıza hiçbir şey olmuyor ve yeniden yükleme işlemi sırasında sorulduğunda geri yükleme seçeneğini seçmeniz şartıyla. Bu pencereyi kaçırırsanız, WhatsApp uygulamanız, parçası olduğunuz gruplar dışında hiçbir sohbet geçmişi olmadan boş görünecektir. Bu durumda tekrar kaldırın ve ardından geri yükleme seçeneğini seçin.

Android telefonlarda, WhatsApp klasörünü kaldırmadığınız sürece sohbet geçmişini ve ortamları yerel yedeklemenizden (Google Drive olmadan) geri yükleyebilirsiniz. Yerel yedekleme olanağı iPhone’da kullanılamaz, bu nedenle iPhone’daki WhatsApp’ı kaldırırsanız ve bir iCloud yedeklemeniz yoksa, sohbetleriniz kaybolur.

Telefondaki Medya Dosyaları

Telefonunuzdan WhatsApp’ı kaldırmak, alınan fotoğraflar, videolar, belgeler vb. Gibi mevcut WhatsApp medya dosyalarını silmez. Bunların hepsine bir dosya yöneticisi, galeri uygulaması ve benzeri uygulamalar aracılığıyla telefonunuzda erişilebilir durumda olacaktır.

Yeni Mesajlar ve Aramalar

WhatsApp’ı kaldırdığınızda, insanlar hala mesajlaşıp sizi arayabilir. Ancak, uygulama telefonunuza yüklenmediğinden, bu konuda size bilgi verilmeyecektir. Yalnızca WhatsApp’ı yeniden yüklediğinizde, bu mesajları ve cevapsız arama bildirimlerini alacaksınız.

Gruplara Ne Olur

WhatsApp’ı kaldırsanız bile gruplarınızın bir parçası olmaya devam edeceksiniz. Ayrıca, grubun yöneticisi iseniz, yönetici olmaya devam edeceksiniz.

İnsanlar Profil Resminizi Görebilir

Evet, önceki gizlilik ayarlarınıza bağlı olarak, kişileriniz son profil resminizi ve Hakkında’yı görebilir. WhatsApp’ı kaldırdıktan sonra kaldırılmayacak. Ancak, WhatsApp hesabınızı silerseniz, profil resminiz de silinir.

Son Görülme

En son görülen özellik WhatsApp’ı kaldırmadan önce aktif olsaydı, arkadaşlarınız WhatsApp’ı kaldırmadan önce en son ne zaman aktif olduğunuza bakardı.

Ayarlar ve Engellenen Numaralar

WhatsApp’ı kaldırdığınızda her ikisi de etkilenmeden kalır. Yani, WhatsApp yeniden yüklendikten sonra, aynı hesap ve gizlilik ayarlarına sahip olacaksınız. Benzer şekilde, daha önce engellenen numaralar blok listesinde görünmeye devam eder.

Kişi Listelerinde Görünürlük

Uygulamayı kaldırdıktan sonra, WhatsApp sizi arkadaşlarınızın sohbetinden veya kişi listesinden çıkarmaz. Ancak, hesabın silinmesinin hesabınızın etkin bir WhatsApp kullanıcısı olduğu tespit edilmediğinden farklı bir etkisi olacaktır. Böylece diğerleri sizi WhatsApp bağlantılarında göremezler.

Keneler Önemli

WhatsApp’taki çeşitli kenelerin ne anlama geldiğinin farkında olmalısınız. Hızlıca yeniden özetlemek için:

  • WhatsApp üzerindeki tek bir gri onay işareti, mesajın gönderildiği anlamına gelir.
  • İkili gri onay işareti mesajın teslim edildiğini gösterir.
  • İkili mavi onay işareti, mesajın okunduğu anlamına gelir.

Uygulamayı kaldıran bir WhatsApp hesap sahibine mesaj gönderdiğinizde, bu tür mesajlar için yalnızca tek bir gri onay işareti alırsınız.

Birisi WhatsApp’ı Kaldırdıysa Nasıl Bilirsiniz?

Birinin WhatsApp’ı kaldırıp kaldırmadığını tanımlamanın doğrudan bir yolu yoktur. Yalnızca gönderilen mesajlar için tekli gri keneler görürseniz bunu varsayabilirsiniz. Ancak, bunu bilmenin kesin bir yolu değil. Kişinin internet olmayan bir bölgede olması veya telefonunun çalışmaması olabilir.

Zamanla ilgilen

WhatsApp hesabı bir telefon numarasına bağlı. Şimdi insanlar sık sık numaralarını değiştiriyorlar ve WhatsApp’ın yerinde bir güvenlik önlemi aldığını bulmak için. Diğer bir deyişle, bir WhatsApp hesabı 45 gün boyunca etkin değilse ve yeni bir cihaza kaydederseniz, WhatsApp onu yeni bir hesap olarak kabul eder. Böylece WhatsApp, profil resmi, gruplar ve hesap ayarları gibi orijinal kullanıcının kullanıcı verilerini siler.

WhatsApp Nasıl Kaldırılır

WhatsApp’ı kaldırmanın birkaç yolu vardır. Sadelik uğruna, bunlardan sadece birini ele alacağım.

Android’de, Play Store’da WhatsApp’ı açın ve Kaldır düğmesine basın. İPhone’da, ana ekranda WhatsApp simgesine uzun basın. Simgeler sallanmaya başladığında, WhatsApp üzerindeki çarpı simgesine dokunun.

Yeniden yükleme işlemi

WhatsApp’ı yeniden kurmak istiyorsanız, Android ve iOS cihazlarınızdaki ilgili uygulama mağazasından indirin.

Kurulduktan sonra, kurulum işlemi ilk kez kurduğunuzdaki gibi görünecektir. Yani, numaranızı tekrar doğrulamanız ve bir ad vermeniz gerekir. Ancak, hesabı silmemenizden dolayı, WhatsApp önceki profil resminizi otomatik olarak yükler.

Doğrulamanın ardından, WhatsApp yedeklemeyi buluttan geri yüklemek isteyip istemediğinizi soracaktır. Android telefonunda, mesaj aynı yanıltıcıdır, aynı telefondan yeniden yüklemeniz şartıyla yerel yedekten geri yüklemek için de kullanılabilir. Yedeklemeyi geri yüklemek için Devam’a dokunun.

Ne Zaman Kaldırılmalı veya Silinmeli?

WhatsApp’ı kaldırmak, istediğiniz zaman geri yükleyebileceğiniz hesabı devre dışı bırakır. Eski mesajların silinmediği (bir yedekleme oluşturulmuşsa) steroidlerden çıkış yapmak en iyi şekilde tanımlanabilir ve WhatsApp’ı yeniden yükledikten sonra yeni mesajlar alacaksınız.

WhatsApp hesabınızı silmeden kısa bir süre için WhatsApp’ı devre dışı bırakmak istediğinizde kullanışlıdır. Bir problem durumunda sorunu gidermek için uygulamayı kaldırabilirsiniz.

Demek bu kadar. Umarım şimdi her şey açıktır. Gönderiye eklemek istediğiniz bir şey var mı? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.

Bir önceki yazımız olan Top 15 En İyi Mi Tarayıcı İpuçları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.